Monday, April 14, 2008

Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή

Φέτος παρατηρείται συνωστισμός Ελληνορθόδοξων προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο της 21ης Απριλίου. Έτσι, πληροφορηθήκαμε ότι ο δικαστής Δημήτριος Γαβαλάς διέταξε «την προσωρινή απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της κυρίας Έρσης Σωτηροπούλου υπό τον τίτλο “Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές”, μέχρις ότου εκδικασθεί η αγωγή του αιτούντος [Κωνσταντίνου Πλεύρη] περί οριστικής απόσυρσης». Από το ρεπορτάζ της Βένας Γεωργακοπούλου στην Ελευθεροτυπία μαθαίνουμε ότι ο δικαστής Δημήτριος Γαβαλάς, όχι μόνο έκανε δεκτό το αίτημα του χουντικού, καταδικασμένου αντισημίτη και ιδρυτή νεοναζιστικής ομάδας, αλλά «στο σκεπτικό του έβαλε και τα γυαλιά στον τόσο έμπειρο Κωνσταντίνο Πλεύρη, ξεπερνώντας τον σε ακροδεξιό και ηθικολογικό παραλήρημα». Όπως σημειώνει η Β.Γ., «το μακροσκελέστατο κείμενο της απόφασης, διά χειρός του δικαστή Δημήτρη Γαβαλά, προκαλεί ανατριχίλες και στον πιο συντηρητικό αναγνώστη. Δεν αποτελεί απλώς υπεράσπιση της λογοκρισίας ενός έργου τέχνης, αλλά και αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με τρόπο που θα τον ζήλευαν ο Χίτλερ και η Εκκλησία της εποχής της Ιεράς Εξέτασης». Η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου αναφώνησε: «Πάλι οι Ταλιμπάν;». Ναι, πάλι οι Ταλιμπάν. Ναι, πάλι οι Έλληνες Χριστιανοί. Ναι, πάλι οι χουντικοί. Ναι, πάλι οι φασίστες. Διαβάστε όμως προς το παρόν τα αποσπάσματα από το αποφασίζομεν και διατάσσομεν του εν λόγω Ιερέως της Δικαιοσύνης της Ελλάδος Ελλήνων Ορθοδόξων – του Δημητρίου Γαβαλά, βεβαίως βεβαίως που δημοσιεύθηκαν στην Ελευθεροτυπία. (Αύριο θα αναρτήσω το πλήρες κείμενο με όλες τις ελληνοχριστιανικές ανοησίες επιπέδου όχι ιερέα αλλά καντηλανάφτη). [Το ανάρτησα εδώ.] Και αναλογιστείτε: Αυτός ο δικαστής εξέδωσε αυτή την απόφαση και εξακολουθεί να δικάζει! Να κρίνει τις ζωές ανθρώπων! Μέχρι αυτή τη στιγμή κανείς από την ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης ούτε ο αρμόδιος υπουργός δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να δηλώσουν κάτι.
Ας κλείσουμε λοιπόν με τον Ύμνο της Εθνοσωτηρίου: «
Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή / το μέλλον χτίζει η νιότη, / αγκαλιασμένη δυνατή / μ’ εργάτη, αγρότη, φοιτητή / και πρώτο τον στρατιώτη (δις). / Τραγούδι αγάπης αντηχεί / γελούν όλα τα χείλη / και σμίγουν μέσα στην ψυχή / του Εικοσιένα η εποχή κι η Εικοσιμιά του Απρίλη (δις). / Μες στις καρδιές, μες στις καρδιές, φτάνει ζεστή, φτάνει ζεστή, / του Απριλιού η λιακάδα / κι έχουν στα στή-, κι έχουν στα στήθια μας κλειστεί / θρησκεία, οικογένεια και πάνω απ’ όλα Ελλάδα (δις)».
● Ο ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση με τον εύγλωττο τίτλο: «Γιατί δεν το καίτε κιόλας;», με την οποία «ζητάει να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση που εκθέτει τη δικαιοσύνη».

No comments: